Wokban sült sertéscsíkok recept
A Wokban sült sertéscsíkok hozzávalói:50 dkg sertéscomb vékony csíkokra vágva
15 dkg zsenge cukorborsó
8-10 spárgafej
piros és sárga koktélparadicsom
apróra vágott friss zöldfűszer /kakukkfű, rozmaring, borsikafű, újhagymaszár/
5 dkg fűszervaj
színes bors frissen törve
Piros Arany (csípős és csemege ízlés szerint)
1-2 evőkanál olaj
só
A Wokban sült sertéscsíkok elkészítési módja:
A wokot jól felforrósítjuk, beletesszük az olajat, a fűszervajat, és ismét felforrósítjuk. Kisebb adagokban gyorsan átforgatva fehéredésig sütjük a húscsíkokat. Ami elkészült, azt kiszedjük, melegen tartjuk. Az utolsó adag elkészültekor a félretett húscsíkokat visszatesszük a wokba, majd fedővel letakarva lassú tűzön majdnem puhára pároljuk, ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. A zöldségféléket, ízesítőket hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és teljesen puhára pároljuk. Tálaláskor díszítsük koktélparadicsommal, köretként párolt rizs, tócsni, burgonyakrokett, pirított tofu adható.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. márc. 18. 12:46
A wokban sült sertéscsíkok elkészítési módja és hozzávalói.