Tavaszi spárgaleves recept
A Tavaszi spárgaleves hozzávalói:20 dkg spárga
1 sárgarépa
10 dkg újkrumpli
3 dl húslé
5 dkg cukorborsó
10 dkg csíkokra vágott csirke- vagy pulykamell teáskanálnyi hidegen sajtolt olaj
só
bors
frissen vágott petrezselyem
A Tavaszi spárgaleves elkészítési módja:
Pucold meg és vágd össze a spárgát, karikázd fel a sárgarépát, és kockázd fel az újkrumplit. A zöldségeket tedd fel főni a húslében. Tíz perc után add hozzá a cukorborsót és a csíkokra vágott csirke- vagy pulykamellet. Főzd még 10 percig gyöngyözve, majd húzd le a tűzről. Keverj bele teáskanálnyi hidegen sajtolt olajat, sót és borsot. Tálaláskor szórd meg a tetejét frissen vágott petrezselyemmel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. máj. 7. 23:46
A tavaszi spárgaleves elkészítési módja és hozzávalói.