Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Borsos steak vörösbormártásban recept

Borsos steak vörösbormártásban recept

A Borsos steak vörösbormártásban hozzávalói:
4 szelet marhasteak
só, frissen őrölt bors
1,5 dl vörösbor
1 ek mustár
3 dl marhahúsleves alap
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál kakukkfű
5 dkg vaj
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt


A Borsos steak vörösbormártásban elkészítési módja:
A steakeket sózd, borsozd, majd nagy lángon süsd pirosra mindkét oldalát 4-5 perc alatt (vagy amennyire szereted). Keverd össze a bort, a levest, a mustárt és a paradicsompürét, ízesítsd kakukkfűvel és forrald fel. Add hozzá lassan a vajat és a tejszínt, főzd 5 percet. A lisztet keverd el egy kevés lével, majd öntsd a szószhoz, és forrald össze, hogy besűrűsödjön. Grillezett édes zöldségekkel (paprika, zsenge borsó, brokkoli, vízigesztenye) tálald


Kategória: Húsételek receptjei


A borsos steak vörösbormártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook