Borsos steak vörösbormártásban recept
A Borsos steak vörösbormártásban hozzávalói:4 szelet marhasteak
só, frissen őrölt bors
1,5 dl vörösbor
1 ek mustár
3 dl marhahúsleves alap
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál kakukkfű
5 dkg vaj
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
A Borsos steak vörösbormártásban elkészítési módja:
A steakeket sózd, borsozd, majd nagy lángon süsd pirosra mindkét oldalát 4-5 perc alatt (vagy amennyire szereted). Keverd össze a bort, a levest, a mustárt és a paradicsompürét, ízesítsd kakukkfűvel és forrald fel. Add hozzá lassan a vajat és a tejszínt, főzd 5 percet. A lisztet keverd el egy kevés lével, majd öntsd a szószhoz, és forrald össze, hogy besűrűsödjön. Grillezett édes zöldségekkel (paprika, zsenge borsó, brokkoli, vízigesztenye) tálald
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. máj. 4. 23:11
A borsos steak vörösbormártásban elkészítési módja és hozzávalói.