Gyors epertorta recept
A Gyors epertorta hozzávalói:50 dkg eper,
6 dl tejföl,
2 evőkanál porcukor,
kerek tortalap
A Gyors epertorta elkészítési módja:
Vágd le vékonyan a tortalap tetejét, és csipegesd ki a belsejét úgy, hogy 1 cm széles pereme maradjon. A kicsipegetett darabkákat rakd félre. Vágd félbe az epreket, és keverj a tejfölbe porcukrot. Kenj egy réteg tejfölt a tortalap aljába, rakd rá az epreket, majd a kicsipkedett darabok egy részét a tetejére. Utána még egy réteg eper és még egy réteg tejföl jön, majd a maradék csipkedett darabkák következnek. Végül tedd rá a tortalap tetejét, rakj rá egy kis tejfölt és eperdarabkákat. Legalább 1 órára tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. máj. 3. 23:09
A gyors epertorta elkészítési módja és hozzávalói.