Pückler herceg fagylalttortája recept
40 perc
643 kcal
1 l hideg habtejszín
80 g keserűcsokoládé
200 g átszitált porcukor
125 g földieper, vagy málna
8 evőkanál cherry
1 kerek tortalap
díszítéshez:
12 csokitrüffel
csokiforgács
A Pückler herceg fagylalttortája elkészítési módja:
1) A csokit összetörjük, vízfürdőben felolvasztjuk, 25 g cukorral összekeverjük, majd lehűtjük. A gyümölcsöket 100 g cukorral összeturmixoljuk, majd lehűtjük. A tortalapot formába tesszük. 2) 1/4 l tejszínt kemény habbá verünk, összekeverjük a csokival, majd a tortalapra kenjük, és rövid időre lefagyasztjuk. 3) 1/4 l tejszínt kemény habbá verünk, összekeverjük a gyümölcspürével, a csokikrémre kenjük, és a fagyasztóba tesszük. 4)1/2 l tejszínt kemény habbá verünk, a cherryvel és 75 g cukorral összekeverjük. 1/3 részét zacskóba töltjük, a maradék krémet a tortára kenjük. A tortát 12 részre osztjuk, tetejét tetszés szerint díszítjük a maradék habbal. Fagyasztóba tesszük. 5) Tálalás előtt egy órával kivesszük a formából és hűtőszekrénybe tesszük. A csokiból késsel forgácsokat faragva díszíthetjük a tortát.
Legalább négy órát fagysztani kell.
Fagyasztva 13 napig eláll.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: ritusss, 2008. júl. 9. 19:45
A pückler herceg fagylalttortája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.