Meggyes fagylaltkehely recept
20 perc
706 kcal
1 doboz vanília-meggy fagyi
460 g meggybefőtt
2,5 dl tejszínhab
2 csomag vaníliáscukor
2 cl cseresznyepálinka
A Meggyes fagylaltkehely elkészítési módja:
1) A fagylaltot kivesszük a mélyhűtőből, és a hűtőszekrénybe tesszük. A meggyet leszűrjük, lecsepegtetjük, a négy fagylaltkelyhet lehűtjük. 2) A tejszínt egy csomag vaníliás cukorral felverjük, leöntjük cseresznyepálinkával, majd kinyomózsákba töltjük. 3) A meggyet megszórjuk vaníliáscukorral, majd a fagylalttal és a tejszínhabbal rétegesen beleöntjük a kelyhekbe.
Mi illik hozzá?
Roletti, fagylaltdísz
Akik kevesebb kalóriára vágynak, a tejszínhabot helyettesíthetik 250 g túróval, melyet a befőtt levével habosra kevernek.
Öntet:
A meggylé felét felforralhatjuk, kis ribizlidzsemet adunk hozzá, és forrón leönthetjük vele jéghideg fagyit.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: ritusss, 2008. júl. 9. 19:55
A meggyes fagylaltkehely elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.