Zucotto recept

A Zucotto recept hozzávalói:
A tésztához

12 dkg margarin (puha)
10 dkg finomliszt
1.5 teáskanál sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
12 dkg nádcukor (lehet sima is)
2 db tojás
3 ek konyak (cseresznyepálinka is tökéletes hozzá)

A töltelékhez

3 dl habtejszín (zsíros)
3 dkg porcukor (átszitált)
6 dkg mandula (apróra vágott, pörkölt)
25 dkg cseresznye (kimagozott, befőtt is jó)
6 dkg étcsokoládé (finomra aprított)


A Zucotto recept elkészítési módja:
A tésztához A lisztet, a sütőport és a kakaóport tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a margarint és a kissé felvert tojásokat. Alaposan összekeverjük, és a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. A 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a tészta megemelkedik és megszilárdul. A megsült tésztát 5 percig a tepsiben pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. Egy 1 liter űrtartalmú hőálló tál peremének a segítségével a megsült tésztából kivágunk egy korongot, és félretesszük. A tálat kibéleljük frissen tartó fóliával, majd a megmaradt tésztával, illetve darabjaival. A tésztát- a félretett korongot is- meglocsoljuk konyakkal. A töltelékhez A tejszínt a cukorral habbá verjük. A kemény habba beleforgatjuk a mandulát, a cseresznyét és a csokoládét, majd megtöltjük vele a tésztát. A tetejét lefedjük a tésztakoronggal, amelyre egy tányért, majd súlyokat helyezünk. A zucottot 6-8 órán vagy egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt tálra borítjuk. Díszítésként megszórhatjuk porcukorral, kakaóporral, vagy dekorálhatjuk cseresznyével is.

sütési hőfok: 190°C
tepsi mérete: 30x20 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zucotto recept elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook