Sárgarépás-diós szelet recept
A Sárgarépás-diós szelet hozzávalói:A tésztához
30 dkg dió (bél)
30 dkg sárgarépa
5 db tojás
2 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor (púpos)
1.5 db citrom
7 dkg rétesliszt
A mázhoz
1.5 citromból nyert citromlé
30 dkg porcukor
A tepsi előkészítéséhez
2 dkg margarin
1 evőkanál finomliszt
A Sárgarépás-diós szelet elkészítési módja:
A diót megdaráljuk. A sárgarépát megtisztítjuk és kislyukú sajtreszelőn lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgát 20 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját, valamint a reszelt sárgarépát. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a darált dióval és belekeverjük a tojásos, sárgarépás masszába. A tojások fehérjét - amit kipótoltunk még 2 maradék tojásfehérjével - 5 dkg porcukorral kemény habbá verünk. A tojáshabot óvatosan elvegyítjük az előzőekben összkevert masszával. A tepsit (28 x 38 cm-es) kikenjük margarinnal, beszórjuk liszttel és belesímítjuk a tésztát. Előmelegített, forró sütőben 5 percig 250 C°-on, majd kb 20 percig 180 C°-on készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy átsült-e a tészta. A süteményt még melegen kiborítjuk a tepsiből. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat : A porcukrot a citromlével kézi erővel legalább 15 percig keverjük, hogy jó sima mázat kapjunk. A kihűlt tésztára kenjük a citrommázat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. aug. 2. 11:00
A sárgarépás-diós szelet elkészítési módja és hozzávalói.