Csokikrémes csokitorta recept
A Csokikrémes csokitorta hozzávalói:A tésztához:
12 dkg vaj
4 dkg porcukor
csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
6 db tojássárgája
13 dkg gőz felett olvasztott étcsokoládé
6 db tojásfehérje
18 dkg cukor
13 dkg liszt
A krémhez:
23 dkg vaj
12,5 dkg kakaópor (minél sötétebb, magasabb kakaótartalmú!)
csipet só
20 dkg porcukor
2 dl tejszín
A Csokikrémes csokitorta elkészítési módja:
A vajat habosra keverjük a porcukorral, a fahéjjal és a sóval, majd egymás után beletesszük a tojások sárgáját, végül az olvasztott, kicsit kihűtött, de még folyós csokit. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a masszához keverjük kb. 1/3-át. A maradékba beleszitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, majd a két masszát is összekeverjük. 190 fokon kb. 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tortaformából csak másnap vegyük ki, majd vágjuk 3-4 lapra. A krémhez a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a sót, a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt. Ezzel kikenjük a tortát, majd bevonjuk a krém egy részével, és díszítjük olvasztott csokiból készített formákkal, csokidarával vagy tejszínhabbal.
22 cm-es kerek tortaformában szoktam sütni, az aljába teszek csak sütőpapírt. A tésztát előző nap ajánlatos elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az eredeti receptben szerintem túl sok a kakaópor... Én kevesebbet szoktam beletenni, és a tésztájába kicsit több olvasztott csokit.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: .Léna., 2011. szept. 10. 21:01
A csokikrémes csokitorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.