Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokikrémes csokitorta recept

Csokikrémes csokitorta recept

A Csokikrémes csokitorta hozzávalói:
A tésztához:

12 dkg vaj
4 dkg porcukor
csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
6 db tojássárgája
13 dkg gőz felett olvasztott étcsokoládé
6 db tojásfehérje
18 dkg cukor
13 dkg liszt

A krémhez:

23 dkg vaj
12,5 dkg kakaópor (minél sötétebb, magasabb kakaótartalmú!)
csipet só
20 dkg porcukor
2 dl tejszín


A Csokikrémes csokitorta elkészítési módja:
A vajat habosra keverjük a porcukorral, a fahéjjal és a sóval, majd egymás után beletesszük a tojások sárgáját, végül az olvasztott, kicsit kihűtött, de még folyós csokit. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a masszához keverjük kb. 1/3-át. A maradékba beleszitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, majd a két masszát is összekeverjük. 190 fokon kb. 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tortaformából csak másnap vegyük ki, majd vágjuk 3-4 lapra. A krémhez a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a sót, a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt. Ezzel kikenjük a tortát, majd bevonjuk a krém egy részével, és díszítjük olvasztott csokiból készített formákkal, csokidarával vagy tejszínhabbal.

22 cm-es kerek tortaformában szoktam sütni, az aljába teszek csak sütőpapírt. A tésztát előző nap ajánlatos elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Az eredeti receptben szerintem túl sok a kakaópor... Én kevesebbet szoktam beletenni, és a tésztájába kicsit több olvasztott csokit.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokikrémes csokitorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook