Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés profiterole recept

Csokoládés profiterole recept

A Csokoládés profiterole hozzávalói:
A tésztához:
500 g víz
250 g liszt
120 g vaj
6 tojás
½ teáskanál só

A töltelékhez:
400 g tejszín
50 g porcukor

Külső krém:
400 g tejszín
150 g étcsokoládé
250 g cukrászkrém

(cukrászkrém:
2 tojássárgája
50 g cukor
25 g liszt
fél liter tej
vanília)


A Csokoládés profiterole elkészítési módja:
A tészta (képviselőfánk) elkészítése: A vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, ügyelve, hogy ne forrjon hosszan. Adjuk hozzá egyszerre az átszitált lisztet. Keverjük gyorsan, hogy tökéletesen csomómentes legyen. Főzzük a tésztát, míg el nem válik az edény aljától és falától. Engedjük kihűlni. Dolgozzuk a langyos tésztához a tojásokat egyenként. Folytassuk a tészta eldolgozását, míg sima és egynemű nem lesz. Formáljunk diónyi golyókat a sütőlemezre. Gázsütőben 160 elektromos sütőben 180 fokon süssük a fánkokat 20-25 percig. Hagyjuk kihűlni őket. A töltelék elkészítése: Verjük fel a tejszínhabot a porcukorral keményre és egy habzsák segítségével töltsük meg a fánkokat. A külső krém elkészítése: (Cukrászkrém: a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. Fél liter tejet felforralunk vaníliával, majd a részletenként csomómentesen összekeverjük a tojásos, cukros, lisztes krémmel. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük.) A tejszínt felverjük, a csokoládét felolvasztjuk gőz felett vagy mikróban. A tejszínt összekeverjük a cukrászkrémmel és a csokoládéval. Villa és kanál segítségével a fánkokat a csokoládés krémbe forgatjuk, és tálra halmozzuk.

A sütőt ne nyissuk ki legalább 10 percig.
A tejszínhabba én habfixálót is tettem.
A tortabevonónak, szerintem, nincs olyan jó íze, mint a sima étcsokoládénak.
A csokoládés krémbe kakaóport is lehet tenni.

Nem olyan bonyolult mint amilyennek látszik, és isteni finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés profiterole elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook