Narancskrémes rakott piskóta recept
20 perc
A Narancskrémes rakott piskóta hozzávalói:
2 dl tejföl
20 dkg porcukor
1 citrom
1 narancs
2 dl tejszínhab
babapiskóta
Díszítés: narancsszeletek
A Narancskrémes rakott piskóta elkészítési módja:
A tejfölt, 15 dkg cukrot, a citrom reszelt héját és levét, a narancs reszelt héját és húsát darabokra vágva öszekeverjük egy nagyobb tálban. A tejszínt habbá verjük 5 dkg cukorral, majd a tejfölös krémhez keverjük. Egy tálba piskótát és krémet rétegzünk. A tetejére vékony narancsszeleteket teszünk díszítésként. A hűtőben néhány óra alatt megpuhul a piskóta.
Nagyon egyszerű, nem lehet elrontani.
Én minimum dupla adagot készítek, de az sem szokott sokáig tartani.
Nálam ez az abszolút kedvenc.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2bc7365ec9, 2007. jan. 31. 11:15
A narancskrémes rakott piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.