Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Puding fahéjas meggyöntettel recept

Puding fahéjas meggyöntettel recept

A Puding fahéjas meggyöntettel hozzávalói:
1 l tejszínhab
10 dkg durvára tört dió
10 gr őrölt fahéj
5 gr őrölt szerecsendió
10 dkg cukrozott
narancskocka
10 dkg aszalt szilva
3 dkg zselatin por
6 dl víz
15 dkg porcukor

Meggyöntet:
25 dkg magozott meggy
10 dkg kristálycukor
5 gr őrölt fahéj

Díszítés:
10 dkg táblás étcsokoládé
5 dkg marcipán
5 gr ételfesték


A Puding fahéjas meggyöntettel elkészítési módja:
A felvert tejszínhabhoz hozzáadjuk a diót, aszalt szilvát, narancskockát, fűszereket és cukrot, majd belekeverjük a felolvasztott zselatint és formába töltjük. Dermedés után kiborítjuk a formából és a lefôzött meggyöntettel tálaljuk. Díszítésnek készíthetünk csokoládé leveleket és marcipán gyöngyöket.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A puding fahéjas meggyöntettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook