Puding fahéjas meggyöntettel recept
A Puding fahéjas meggyöntettel hozzávalói:1 l tejszínhab
10 dkg durvára tört dió
10 gr őrölt fahéj
5 gr őrölt szerecsendió
10 dkg cukrozott
narancskocka
10 dkg aszalt szilva
3 dkg zselatin por
6 dl víz
15 dkg porcukor
Meggyöntet:
25 dkg magozott meggy
10 dkg kristálycukor
5 gr őrölt fahéj
Díszítés:
10 dkg táblás étcsokoládé
5 dkg marcipán
5 gr ételfesték
A Puding fahéjas meggyöntettel elkészítési módja:
A felvert tejszínhabhoz hozzáadjuk a diót, aszalt szilvát, narancskockát, fűszereket és cukrot, majd belekeverjük a felolvasztott zselatint és formába töltjük. Dermedés után kiborítjuk a formából és a lefôzött meggyöntettel tálaljuk. Díszítésnek készíthetünk csokoládé leveleket és marcipán gyöngyöket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jan. 11. 12:46
A puding fahéjas meggyöntettel elkészítési módja és hozzávalói.