Diós sütemény vaníliás krémmel recept
A Diós sütemény vaníliás krémmel hozzávalói:Tésztához:
5 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
2 evőkanál forró víz
15 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg darált dió
Krémhez:
3 púpozott ek finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
1 db vanília (rúd)
1 ek vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg margarin (vagy vaj)
A Diós sütemény vaníliás krémmel elkészítési módja:
Az egész tojásokat a cukorral és vanília cukorral habosra keverjük robotgéppel. Amikor már jó habos lesz, beletesszük a forró vizet, és tovább keverjük kb. 3 percig. Utána keverjük össze a lisztet a sütőporral, és tegyük rá (vagy szitáljuk) a cukros-tojásos masszához, majd tegyük rá a diót. Óvatosan keverjük össze fakanállal. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és szépen elsimítjuk. Közepes hőmérsékleten süssük készre, majd hagyjuk kihűlni a tésztát. Krémhez A lisztet, vaníliás cukrot, vanília rúd belsejét, pudingport egy kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és lassú tűzön főzzük, míg be nem sűrűsödik (én teszek bele egy kanál darált diót is). Ezután hűtsük ki a krémet teljesen hidegre. A margarint vagy vajat keverjük habosra a cukorral, és utána keverjük össze a kihűlt krémmel, amíg jó habos masszát kapunk. Kenjük a kihűlt tészta tetejére, és tegyük be egy-két órára a hűtőbe, utána szelhetjük. Lehet reszelni rá csokit, vagy olvasztott csokit önteni rá, de magában is nagyon finom! sütési hőfok: 160°C sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jan. 8. 12:41
A diós sütemény vaníliás krémmel elkészítési módja és hozzávalói.