Szív torta recept

A Szív torta hozzávalói:
A tortába:

- 17.5 dkg vaj (szobahőmérsélkleten)
- plusz elég vaj a tepsi kivajazásához
- 17, 5 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 3 tojás lazán felverve
- 17, 5 dkg porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 23 centis szív alakú sütőforma

- 5 ek málna lekvár tölteléknek

A mázhoz:

- 18 dkg porcukor
- 1 tojásfehérje
- 2 ek citromlé (vagy narancs)
- 1/2 tk borkő
- csipet só
- 5 dkg pillecukor
- 1 tk vanília aroma
-világos rózsaszín ételszínező massza
- a kedvenc édességeid, díszítésnek


A Szív torta elkészítési módja:
- A lisztet és sütőport beleszitáljuk a tészta többi hozzávalójával egy tálba és jó alaposan összekeverjük. - Kivajazzuk a sütőformát, és sütőpapírral kibéleljük az alját (azt is levajazzuk). - Az összekevert tésztát beletöltjük a formába, és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. - A mázhoz egy edény forró (de nem lobogó) víz tetejére üvegtálat teszünk. Beleöntjük a porcukrot, tojásfehérjét, sót, borkőt (az stabilizálja a tojásfehérjét). Addig keverjük, amíg az összetevők egybeolvadnak, és egyenletesen átmelegszik. Nagyon alacsony fokozaton kell melegíteni. - Hozzáadjuk a kis darabokra vágott pillecukrot, és hagyjuk beleolvadni. - Amikor a torta kihűlt, levesszük a mázat a tűzről, és egy kis rózsaszín ételfestékkel színezzük. - Amíg a máz még meleg, robotgéppel pár perc alatt habosra verjük. - A tortát félbe vágjuk, megkenjük málna lekvárral. - A mázat a kész torta tetejére és oldalára kenjük. Ezt gyorsan kell csinálni, mert a máz egyből keményedni kezd. - A tortát díszítésnek körberakjuk a kedvenc édességeinkkel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szív torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook