Meggyes ragus csirkemell-csíkok, rizzsel recept
A Meggyes ragus csirkemell-csíkok, rizzsel hozzávalói:(2 személyre)
1 nagyobb csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 tv. paprika
1 paradicsom
15 dkg magozott meggy
koriander
pár csepp balzsamecet
2-3 ek. étolaj
só
bors
A Meggyes ragus csirkemell-csíkok, rizzsel elkészítési módja:
A húst csíkokra vágjuk, a felforrósított olajban addig pirítjuk csak, amíg kifehéredik. Ekkor kiszedjük az olajból és beledobjuk a vékony csíkokra felvágott zöldségeket. Pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kimagozott meggyet is. Visszatesszük a ragura a húst és csak annyi ideig pirítjuk már, hogy az ízek átjárják a húst. Megkóstoljuk, szórunk rá pár csepp balzsamecetet, hogy a meggy íze hangsúlyosabb, egyúttal édeskésebb legyen. Párolt rizzsel tálaljuk, tálaláskor apróra vágott korianderrel, ennek hiányában petrezselyemzölddel szórjuk meg.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. jan. 6. 21:21
A meggyes ragus csirkemell-csíkok, rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.