Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kekszes túrós recept

Kekszes túrós recept

Elkészítési idő 40 perc

A Kekszes túrós hozzávalói:
Tészta: 25 dkg darált Albert keksz
20 dkg Rama nargarin

Krém: 4 db tojás
15 dkg cukor
50 dkg sovány túró
1 citrom reszelt héja
1 kanál rum

Tetejére: 6 dl 12%-os tejföl
1 cs. főzés nélküli vaníliás pudingpor
1 cs. vaníliás cukor


A Kekszes túrós elkészítési módja:
A ledarált Albert kekszet összekeverjük az olvasztott margarinnal. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit ( kb.24x37 cm-s)és a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk.Előmelegített sütőben 5 percig 150 fokon elősütjük. A krémhez osszekeverjük a túrót,a citromhéjat,a rumot,a cukrot a tojássárgájával, majd lazán belekeverjük a felvert tojásfehérje habot.Ráöntjük az elősütött tésztára a krémet és kb. 25 percig 150 fokon sütjük. Addig amíg hűl a süti, a tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral,majd beletesszük a pudingport. Ha langyos a sütink, rékenjük a tetejére.Majd hűvös helyen dermedni hagyjuk.1 óra múlva szeletelhetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kekszes túrós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook