Kekszes túrós recept
40 perc
A Kekszes túrós hozzávalói:
Tészta: 25 dkg darált Albert keksz
20 dkg Rama nargarin
Krém: 4 db tojás
15 dkg cukor
50 dkg sovány túró
1 citrom reszelt héja
1 kanál rum
Tetejére: 6 dl 12%-os tejföl
1 cs. főzés nélküli vaníliás pudingpor
1 cs. vaníliás cukor
A Kekszes túrós elkészítési módja:
A ledarált Albert kekszet összekeverjük az olvasztott margarinnal. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit ( kb.24x37 cm-s)és a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk.Előmelegített sütőben 5 percig 150 fokon elősütjük. A krémhez osszekeverjük a túrót,a citromhéjat,a rumot,a cukrot a tojássárgájával, majd lazán belekeverjük a felvert tojásfehérje habot.Ráöntjük az elősütött tésztára a krémet és kb. 25 percig 150 fokon sütjük. Addig amíg hűl a süti, a tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral,majd beletesszük a pudingport. Ha langyos a sütink, rékenjük a tetejére.Majd hűvös helyen dermedni hagyjuk.1 óra múlva szeletelhetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: betti72, 2007. jan. 28. 19:21
A kekszes túrós elkészítési módja és hozzávalói.