Répatorta recept
60 perc
Zsírszegény
A Répatorta hozzávalói:
3 Tojás
200 g porcukor
300 g reszelt sárgarépa
200 g dió/mogyoró v. 1:1 arányban mindkettő
50 g zsemlemorzsa
1 kk fahéj
A Répatorta elkészítési módja:
3 tojássárgát és a porcukrot habosra verjük (kb 5 perc robotgéppel). Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a darált diót és a zsemlemorzsát. Hozzáadjuk a fahéjjat és a 3 tojásfehérféből fervert fehérjehabot alákeverjük. Bevajazott tortaformába (v. őzgerinc) megsütjük, közép fokozaton. Ha kihűlt, tejszínhabbal tálaljuk. Marcipán répafigurával díszithetjük, vagy olasztott étcsokoládéval bevonjuk.
Nekem mindig sikerem van ezzel a sütivel.
Én néha 100 g diót helyettesítek mogyoróval. Egy pár szem mogyorót durvábban töröm meg és úgy teszem a tésztába.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Marylu93, 2007. jan. 28. 11:59
A répatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.