American Apple pie (amerikai almás pite, eredeti US recept alapján)
225 kcal
Tészta:
300 g liszt
1 evőkanál cukor
1 csipet só
175 g puha vaj
6 evőkanál (jeges) víz
Töltelék:
1 kg alma
115 g cukor
50 g barna cukor
2 evőkanál liszt
1 citrom, leve és héj
1 csipet szerecsendió
1 csipet fahéj
Az American Apple pie (amerikai almás pite, eredeti US recept alapján) elkészítési módja:
A tésztához összekeverjük a cukrot, lisztet, sót, a puha vajat. Ezután annyi jeges vizet teszünk hozzá, amíg összeáll a tészta. Ezután hűtőbe tesszük. Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Leöntjük a citrom levével. A cukrokat, szerecsendiót, fahéjat lisztet összekeverjük egy tálba összekeverjük és hozzáadjuk az almát. Kivajazzuk a 24 cm átmérőjű pie/torta-formátát. A tésztát elfelezzük. Egyik felét kinyújtjuk és a formába tesszük (a szélét is "kibéleljük" a tésztával). Ezután hozzáadjuk az almákat, úgy hogy középen több legyen. Ezután a maradék tésztát is kinyújtjuk és 1,5 cm széles sávokat vágunk. Ezeket rácsosan rátesszük az almatöltelékre. A végét hozzányomkodjuk a szélen lévő tésztához. 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 60-75 percig sütjük, amíg a tészta rács szép barna nem lesz.
Langyosan tálaljuk. Nagyon finom, ha kis diót is teszünk a töltelékbe, de anélkül is szuper.
Egyszerű elkészíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Marylu93, 2007. nov. 10. 19:00
Az american apple pie (amerikai almás pite, eredeti us recept alapján) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.