Gyros csirke hússal recept
40 perc
A Gyros csirke hússal hozzávalói:
2 csirkemellfilé
görög sült fűszerkeverék
olaj
1 kígyóuborka
3 szem paradicsom
1 kisebb káposzta
1 vöröshagyma
1 kis pohár tejföl
4 gerezd fokhagyma
só
bors
4 pita,(de én sültkrumplival szoktam)
A Gyros csirke hússal elkészítési módja:
A csirkemelleket megfelezem, majd felszeletelem vékonyan. A fűszerkeveréket 1-1,5 dl olajban elkeverem, és a hússzeletek mindkét oldalát bekenem bőségesen a páccal. Kb. 15 percig pihenni hagyom a húst a hűtőben. Ezalatt a zöldségeket tetszés szerinti méretre felszeletelem, majd kis dobozkákba félreteszem. Ha a hús kellőképp átvette a fűszerek ízét, kis olajon megsütöm a szeleteket, de nem várom meg, amíg ropogósra sül, csak megfordítom egyszer, majd félreteszem. Amíg a többi hússzelet sül, a már félkész darabokat felcsíkozom, majd ha mind megsült félig, átforgatom még egyszer a fűszeres olajban, így nem száradnak ki. Az öntethez a tejfölbe keverem a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint sózom, borsozom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: .Léna., 2011. szept. 8. 20:38
A gyros csirke hússal elkészítési módja és hozzávalói.