Gyroszos tortilla recept
40 perc
A Gyroszos tortilla hozzávalói:
Tészta: 30 deka liszt, 4 evőkanál olaj, csipet sütőpor, víz, só.
Hús: 30 deka sovány hús, gyros fűszerkeverék, só.
Öntet: 1 kis pohár tejföl, kevés kígyóuborka, só.
Zöldég: káposzta, paradicsom, uborka.
A Gyroszos tortilla elkészítési módja:
A tésztát meggyúrjuk lágyabb tésztává. Letakarva pihentetjük. Addig elkészítjük a húst. Felcsíkozzuk és serpenyőbe a fűszerrel pároljuk. Közbe velavarjuk az öntet. Az uborkát lereszeljük, hozzákavarjuk a tejfölt és sózzuk. Felaprítjuk a zöldségeket. Mikor elkészültünk. A tésztát 12 kis golyóra osszuk és vékonyra kinyujtjuk. Vastag alju forró edénybe megsütjük. Zsíradék nélkül és csak egy pár másodpercig. Vigyázzunk meg nem égessük. Ha hólyagosodik a tészta már jó, meg fordítjuk. Ha ezekkel elkészülünk akkor öszze kel már csak állítani. A tésztára kenünk egy kis szószt, majd szórunk rá a zöldségkeverékből, teszünk a tetejére húst és reszelt sajttal megkoronázzuk. Feltekerjük és már kész is.
Jól szervezett munkával nem olyan bonyolult, mint első olvasásra hangzik.
Így szerintem sokkal finomabb a gyros, mint pitában és legalább tudjuk, hogy miből van.....
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: emesecske, 2008. ápr. 17. 21:10
A gyroszos tortilla elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.