Gyros tál csirkemellből recept
A Gyros tál csirkemellből hozzávalói:60 dkg csirkemell filé
0, 5 fej fejes káposzta
1 darab kígyóuborka
2 darab paradicsom
2 darab paprika
1 fej lilahagyma
1 kávéskanál rozmaring
4 dl natúr joghurt
4-5 gerezd fokhagyma
szárnyas fűszerkeverék
1 kávéskanál oregánó
őrölt bors
köménymag
ételízesítő
1 dl olíva olaj
1 darab kaliforniai paprika
1 darab hegyes erős paprika
1 csomag hónapos retek
A Gyros tál csirkemellből elkészítési módja:
A zöldségeket megmosom, majd tetszés szerinti méretre vágom. Én a káposztát fel szoktam csíkozni, míg a többi zöldséget felkockázom. Felvágom a csirkemellet is, vékony csíkokra. Az 1 dl olajba szórom a szárnyas fűszert, az oregánót, a borsot, a köményt és 1-2 gerezd zúzott fokhagymát is. Az így elkészített pácba forgatom a felcsíkozott csirkemell filét, s legalább 1 órára a hűtőbe teszem pácolódni, de ha van rá lehetőség, a csirkemell pácolását akár előző nap is elvégezhetem, még finomabb lesz. A pácolás után a csirkemellet zsiradékon pirosra sütöm, majd a joghurtba 2-3 zúzott fokhagymát és pici ételízesítőt keverek. A zöldségeket összekeverem, majd elkészítem a gyors tálat. A tálra az összekevert zöldségeket és a sült húst tálalom, mely mellé frissen kisütött hasábburgonyát is kínálhatok. A tálat meglocsolom a joghurtos öntettel is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. jan. 19. 14:20
A gyros tál csirkemellből elkészítési módja és hozzávalói.