Pácolt hús recept
A Pácolt hús hozzávalói:1 kg sertéshús (vagy máj, vagy pulykamell filé)
1 liter tej
5-6 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál bors
1 evőkanál só
A Pácolt hús elkészítési módja:
A megmosott csontos karajt (vagy filézett karajt, vagy pulykamell filét) felszeletelem. Az elkapirgált fokhagymát a tejhez keverem, majd a befűszerezett filét egyenként lassan belerakom. Egy éjszakát hagyom állni a tejben, majd másnap panírozom, és kisütöm, mint akármelyik rántott húst. A pácolás lényege, hogy a máj, vagy hús a fokhagymás tejtől nagyon zamatos, nagyon ízletes lesz. A pácolt húst natúr formában, vagy panírozva is ki lehet sütni. A fenti eljárással nem csak színhúsokat, hanem májat is készíthetünk, ízlés szerint natúron vagy rántva.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. jan. 18. 14:19
A pácolt hús elkészítési módja és hozzávalói.