Adriai lencselakoma recept
90 perc
Az Adriai lencselakoma hozzávalói:
40 dkg lencse
5 dkg fehér bab
5 dkg tarka bab
25 dkg apróra vágott sertéshús
1/2 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyna
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kechup
1 db erős paprika
10 dkg bacon szalonna
4 db nagy gomba
1 erőleves kocka
olaj, örölt kömény,oregano
2 kávéskanál pirospaprika
só bors
Az Adriai lencselakoma elkészítési módja:
A lencsét a babbal együtt a főzést megelpzp este beáztatjuk, majd reggel átmossuk.Az erőleves kockát 1 liter vízben feloldjuk és puhára főzzük benne a lencsét és a babot.A hagymát felszeleteljük és oljban megpirítjuk.Hozzáadjuk a 2szer2cm-esre vágott húst,az erős paprikát,kechupot és a pirospaprikát,a kockára vágott szalonnát és burgonyát,ízlés szerint fűszerezzük és fedő alatt,lassú tűzön zsírjára pároljuk(kb 30 percig főzzük).Amikor a lencse és a babmegpuhult,leszűrjük,a húsos szafthoz adjuk és rottyantunk még rajta hogy az ízek összeérjenek.Förrón tálaljuk.
Italajánlat:Villányi rosé,sör,ásványvíz
Szilveszterre kitűnő,Valamint az újév első napjára
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ALLICS, 2007. nov. 23. 18:56
Az adriai lencselakoma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.