Francia sajtostekercs recept


1 db leveles tészta
20 dkg rokfort sajt
10 dkg trappista sajt
25 dkg túró
kicsi tejföl (hogy könnyen kenhető legyen)
2 db tojássárgája
só, bors
20 dkg gépsonka
A Francia sajtostekercs elkészítési módja:
A felolvasztott leveles tésztát kinyújtjuk (30szor30).A hozzávalókat összekeverjük majd az olvasztott vajjal megkent és sóval megszórt tésztán elsimítjük.A két oldalán 1 ujjnyira felhajtjuk hogy a töltelék ne follyon ki.Ezután az egészet feltekerjük úgy mint a csigát.Megkenjük olvasztott vajjal a tetejét.Ezután betesszük a sütőbe.
Nagyon finom sós finomság.Azoknak ajánlom akik szeretik a különlegességeket.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: ALLICS, 2007. nov. 8. 21:47
A francia sajtostekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.