Töltött ropogós pogácsa recept
A Töltött ropogós pogácsa hozzávalói:1 cs. mélyhűtött leveles tészta ( 50-60 dkg)
1 tojás
25 dkg kenhető krémsajt
1/4 t.kan.őrölt bors
1 e. kan. tej
1 e.kan. reszelt torma
20 dkg gépsonka
metélőhagyma
5 dkg szeletelt mandula
pirospaprika(törött )
A Töltött ropogós pogácsa elkészítési módja:
Szobahőmérsékleten felengedjük annyira a tésztát, hogy nyújtható legyen.( ne túl lágyra!) Lisztezett felületen kinyújtjuk, kb. fél cm vastagra, pogácsaformával kiszaggatjuk. Tetejüket kissé felvert tojással megkenjük. Előmelegített, forró sütőben kisütjük ( kb.15 perc), s kihűtjük. A sajtot,tejet,tormát,borsot, s az apróra vágott sonkát összekeverjük. A pogácsákat ketté vágjuk,az alsó felét megkenjük, megszórjuk metélőhagymával, s pár szelet mandulával. Rátesszük a tetejét, s pirospaprikával picit megszórva tálaljuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. júl. 2. 07:05
A töltött ropogós pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.