Sonkás-sajtos croissant recept
A Sonkás-sajtos croissant hozzávalói:½ kg mélyhûtött leveles tészta
15 dkg fõtt sonka
¼ kg tejszínes sajt
1,5 dl tej
2 tojássárgája
só
õrölt bors
A Sonkás-sajtos croissant elkészítési módja:
A tésztát kinyújtjuk és hat egyforma négyzetre vágjuk. A négyzeteket átlósan kettévágjuk (12 háromszöget kapunk). A sajtot a tej felével krémesre keverjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk. A tésztákat egyenként megkenjük a krémmel, majd a hosszabb oldaluknál (az átlónál) kezdve feltekerjük, közben kiflivé formázzuk. Kivajazott tepsire tesszük és kb. 20 percig pihentetjük. A maradék tejet összekeverjük a tojássárgájával és megkenjük vele a kiflik tetejét. Elõmelegített sütõben 200°C-on aranybarnára sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. jún. 28. 18:02
A sonkás-sajtos croissant elkészítési módja és hozzávalói.