Sós pogácsa recept

Elkészítési idő 120 perc

A Sós pogácsa hozzávalói:
60dkg liszt
25dkg,Ráma margarin
1,5 dl tej
5dk élesztő
3db tojás sárgája
2dl tejföl
1 evk só
tojás a pogácsa megkenéséhez ,reszelt sajt atetejére


A Sós pogácsa elkészítési módja:
az élesztőt szokásos módon a langyos tejbe pici cukor hozzáadásával felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük a rámát,a tejfölt,a tojássárgáját a sótmajd a felfuttatott élesztőt.Kisodorjuk majd félóránként 3xhajtogatjuk. Majd kiszaggatjuk tojássalmegkenjük,megszórjuk reszelt sajttal,előmelegitett forró sütőben sütjük.

Vendégváráshoz is kitűnő, mert előző este is
elkészíthetjük kiszaggatva,a hűtőszekrénybe tárolva
a vendégek megérkezése előtt süthetjük így igen
finom ropogós finomságot kínálhatunk.
Jóétvágyat Kívánok hozzá.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sós pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook