Kocós pogácsa recept


50 dkg liszt, 1 tojássárgája, 20 dkg ráma, 1 kávéskanál só, 2 dkg é/eszt6, ~ dl tej, 2 dl tejföl
Sajtkrémhez: 15 dkg vaj, 4 db kockasajt, kis s6, 15 dkg trappista
A Kocós pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt, ½ dl cukrozott tejben felfuttatjuk. 2 dl tejföllel puha tésztát készítünk. Két órát pihentetjük. Kisodorjuk, megvagdossuk, tojássárgájával megkenjük, sajttal megszórjuk, és kiszaggatjuk (pogácsaszaggatóval). ha kihűlt, a pogácsákat kettévágjuk. Mindkét oldalát sajtkrémmel megkenjünk, és az egyik felét durván reszelt sajttal megszórjuk, és összeragasztjuk. Sajtkrémhez:a hozzávalókat összekeverjük, a trappistát lereszelve, és a pogácsa egyik felére szórjuk.
a pihentetés végett hosszú a tészta készítés, de meg éri
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: t.panti, 2007. jún. 18. 19:46
A kocós pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.