Túrós alagút recept
60 perc
A Túrós alagút hozzávalói:
tészta
30 dk. Liszt
12 dk ráma
1 kk. szódabikarbóna
2ek. Porcukor
2 ek. Kakaópor
1tojássárgája
1 dl. Tejföl
Krém:
50 dk túró
4 tojássárgája
20 dk porcukor
3 ek. Búzadara
1 cs, mazsola
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
5 tojás habja
A Túrós alagút elkészítési módja:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Majd belekeverjük a szódaport, porcukrot , kakaót, és a tojássárgáját, és annyi tejfölt, amennyit felvesz, könnyen gyúrható legyen a tészta A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral. Belekeverjük a túrót, búzadarát, vaníliás cukrot, mazsolát, citromhéjat és az 5 tojás habját legvégül óvatosan belekeverjük. 3 Őzgerincsütőt kikenünk margarinnal, megszórjuk morzsával. A tésztát akkorára sodorjuk hogy a kibélelt sütőből 1/3 rész kilógjon, hogy be tudjuk a végén takarni. Kibéleljük a formát, belesimítjuk a túrókrémet, és beborítjuk a tésztával. Tűvel megszurkáljuk és közepes tűznél 175°C –on sütjük.
Csoki mázzal bevonhatjuk ha kihűlt, de anélkül is nagyon finom
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: t.panti, 2007. jún. 17. 13:45
A túrós alagút elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.