Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Andi diós zserbója recept

Andi diós zserbója recept

Elkészítési idő 180 perc

Az Andi diós zserbója hozzávalói:
60 dkg liszt
30 dkg margarin
1 dl tej
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
csipet só és szódabikarbóna
0.5 dl rum
40 dkg cukor
40 dkg darált dió
40 dkg sárgabarack lekvár
Mázhoz:
20 dkg porcukor
4 evőkanál kakaópor
6 dkg margarin
1 evőkanál étolaj
3 evőkanál vÍz


Az Andi diós zserbója elkészítési módja:
A TÉSZTÁHOZ A LISZTET A MARGARINNAL ELMORZSOLJUK ÉS A TEJBEN MEGFUTTATOTT ÉLESZTŐVEL A TOJÁSSÁRGÁJÁVAL,A SZÓDABIKARBÓNÁVAL.SÓVAL,A RUMMAL ÉS A 10 DKG CUKORRAL ALAPOSAN ÖSSZEGYÚRJUK.A TÉSZTÁT 1 ÓRÁN ÁT PIHENTETJÜK A HŰTŐBE.EZALATT A DARÁLT DIÓT,A CUKROT ÉS A LEKVÁRT ÖSSZEKEVERJÜK.A TÉSZTÁT 3 FELÉ VÁGJUK,MELYEKET 2 MM VASTAG TEPSI NAGYSÁGÚ LAPPÁ NYÚJTJUK.SÜTŐPAPÍRRAL BÉLELT TEPSIBE BELEFEKTETJÜK AZ ELSŐ LAPOT,RÁSIMÍTJUK A TÖLTELÉK FELÉT.RÁFEKTETJÜK A MÁSODIK KINYÚJTOTT TÉSZTALAPOT,ERRE A TÖLTELÉK MÁSIK FELE KERÜL,MAJD A TETEJÉRE ISMÉT TÉSZTÁT BORÍTUNK.VILLÁVAL MEG SZURKÁLJUK,ÉS EGY ÓRÁT PIHENTETJÜK,MAJD ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBE KÖZEPES LÁNGON 40 PERCIG SÜTJÜK.A TEPSIBE HAGYJUK KIHŰLNI,MAJD A TETEJÉRE MÁZAT KÉSZÍTÜNK.20 DKG PORCUKROT, 4 EVŐKANÁL KAKAÓPORT,3 EVŐKANÁL VÍZZEL SIMÁRA KEVERÜNK,MAJD A MARGARINNAL EGYÜTT FELTESSZÜK MELEGEDNI,FELOLVASSZUK TELJESEN A MARGARINT,DE NEM FORRALJUK.AZTÁN HOGY FÉNYES LEGYEN A TETEJE,HOZZÁADJUK AZ EGY EVŐKANÁL OLAJAT,ÉS BEVONJUK EZZEL A ZSERBÓNKAT.AMIKOR MEGSZILÁRDUL A MÁZ A TETEJÉN FELSZELETELJÜK VÉKONY KIS RUDAKBA.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az andi diós zserbója elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook