Andi almás-diós pitéje recept
35 perc
Az Andi almás-diós pitéje hozzávalói:
4 egész tojás
2,5 dl kristály cukor
2,5 dl étolaj
1 kávés kanál szódabikarbóna
5 dl liszt
4 darab alma
15 dkg dió
4 evőkanál langyos vÍz
pici fahéj
Az Andi almás-diós pitéje elkészítési módja:
A 4 EGÉSZ TOJÁST A CUKORRAL ÉS A LANGYOS VÍZZEL JÓL KIKEVERJÜK.UTÁNA BELEÖNTJÜK AZ ÉTOLAJAT,AZZAL IS JÓL ELKEVERJÜK.AZTÁN A SZÓDABIKARBÓNÁVAL ELKEVERT LISZTET DOLGOZZUK BELE.VÉGÜL A FELKOCKÁZOTT ALMÁKAT ÉS A DIÓT KEVERJÜK BELE.ZAMATOSABB HA A DIÓT ELŐTTE EGY KICSIT MIKRÓBA MEGPIRÍTJUK.SÜTŐPAPÍRRAL KIBÉLELJÜK A TEPSIT ÉS BELEÖNTJÜK A MASSZÁT.ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBE 20-25 PERCIG SÜTJÜK.HA KIHŰLT A PITÉNK,KOCKÁRA VÁGVA TÁLALJUK ÉS FAHÉJAS PORCUKORRAL MEGSZÓRJUK A TETEJÉT.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 938d8ad563, 2010. okt. 24. 15:44
Az andi almás-diós pitéje elkészítési módja és hozzávalói.