Mézes-diós piskóta recept
A Mézes-diós piskóta hozzávalói:- 2 egész tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg rétesliszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 dl víz
3 evőkanál langyos méz
3 evőkanál baracklekvár
őrölt fahéj,
szegfűszeg ízlés szerint
5 dkg mazsola
10 dkg durvára vágott dió
A Mézes-diós piskóta elkészítési módja:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, utána adjuk hozzá folyamatosan a lisztet, vizet, szódabikarbónát, mézet és lekvárt. A végén keverjük bele az előzőleg megmosott és megtisztított mazsolát meg a dió felét. Margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe töltjük, a tetejére szórjuk a dió másik felét. Előmelegített forró sütőben kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. máj. 4. 15:17
A mézes-diós piskóta elkészítési módja és hozzávalói.