Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézes-diós piskóta recept

Mézes-diós piskóta recept

A Mézes-diós piskóta hozzávalói:
- 2 egész tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg rétesliszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 dl víz
3 evőkanál langyos méz
3 evőkanál baracklekvár
őrölt fahéj,
szegfűszeg ízlés szerint
5 dkg mazsola
10 dkg durvára vágott dió


A Mézes-diós piskóta elkészítési módja:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, utána adjuk hozzá folyamatosan a lisztet, vizet, szódabikarbónát, mézet és lekvárt. A végén keverjük bele az előzőleg megmosott és megtisztított mazsolát meg a dió felét. Margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe töltjük, a tetejére szórjuk a dió másik felét. Előmelegített forró sütőben kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézes-diós piskóta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook