Mézeskalács - a' la Hugi recept
A Mézeskalács - a' la Hugi hozzávalói:1 kg liszt
2 evőkanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj
2 teáskanál örölt gyömbér
1,5 teáskanál szegfűszeg
50 dkg kristálycukor
3 dl langyos méz
15 dkg felolvasztott margarin
2,5 dl tej
A Mézeskalács - a' la Hugi elkészítési módja:
az egészet össze kell jó alaposan dolgozni. Amikor kész - a méztől függően - ragacsos állapotú lesz. Annyi lisztet kell hozzá még gyúrni, hogy egy sűrű masszát kapjunk, ami nyújtható. 1 éjszakára a hűtőbe kell tenni pihenni. Másnap újra összegyúrni, majd 0,5-1 cm vastagra kinyújtani és formákkal szagatni. A villanysütőt 160 fokra kell előmelegíteni. Az első sütés kb. 10 perc (sötétzsemle színűnek kell lennie), a többi tepsi általában 8 perc.
Én általában az asztalon hagyom kihűlni és utána diszítem. A diszítéshez: 1 tojásfehérje és 10 dkg porcukrot kell használni, ami 1-2 óra alatt megkeményedik. Ha szobahőmérsékleten tartom dobozban, akkor kb. 5 nap alatt puhul vissza, viszont, ha a hűtőbe teszem 1 napra és utána előveszem, akkor elég 2 nap a visszapuhuláshoz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: wuppie, 2009. dec. 21. 14:07
A mézeskalács - a' la hugi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.