Pipari Finn karácsonyi sütemény recept
30 perc
A Pipari Finn karácsonyi sütemény hozzávalói:
3 dkg margarin
3 dkg cukor
3 db tojás
250 g sötét szirup (vízben feloldott barna cukorral helyettesíthető)
2 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál gyömbér
2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 evőkanál reszelt narancshéj
kb. 1 kg fehér liszt
3 teáskanál szódabikarbóna
A Pipari Finn karácsonyi sütemény elkészítési módja:
1.lépés: Forraljuk fel a szirupot és a fűszereket, majd adjuk hozzá a margarint és hagyjuk kihülni. 2.lépés: Verjük fel a tojást és adjuk hozzá a cukrot. 3.lépés: Keverjük össze a szódabikarbónát a liszt egy részével, utána adjuk hozzá a szirup-margarin keveréket. Adjuk hozzá továbbá a felvert tojásokat és a maradék lisztet. Ne gyúrjuk a keletkezett keveréket. 4.lépés: Fedjük le a tésztát műanyag csomagolóanyaggal, és hagyjuk egész éjszaka hűvös helyen. 5.lépés: Nyújtsuk ki a tésztát, vágjunk ki formákat belőle és aranybarna színig süssük őket sütőben.
Kb 200 db lesz belőle.
Elkészétési idő: 30 perc.
Sütési idő : 10 perc/adag
Sütési hőfok:200°C
Mézes kalácshoz hasonlít.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 8a5d74d8da, 2008. jan. 23. 23:13
A pipari finn karácsonyi sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.