Angol szelet recept
Az Angol szelet hozzávalói:4 evőkanál tejben 1 dkg szalalkálit feloldunk.
6 tojássárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverünk,hozzáadunk 1 cs. ráma margarint,és a feloldott szalalkálit.Jól elkeverjük.Végül 30 dkg lisztet és a tojások kemény habját tesszük bele.
A kész masszát 3 felé vesszük.Az első marad sárga,a másikhoz 1 evőkanál kakaóport teszünk,a harmadikhoz 1 vérnarancsaromát teszünk.A lapokat kisütjük.
Az Angol szelet elkészítési módja:
Krém: 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk. 1 cs. vaniliapudingport 3 dl tejben megfőzünk. Ha a puding kihűlt,a kikavart vajhoz keverjük. Alulra tesszük a barna lapot,megkenjük krémmel,ráborítjuk a rózsaszínű lapot,krém,majd a sárga lap. Tetejére csokimázt teszünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pesmár, 2009. jan. 30. 23:28
Az angol szelet elkészítési módja és hozzávalói.