Felvidéki tepsis túrós recept
A Felvidéki tepsis túrós hozzávalói:30 dkg liszt
50 dkg túró
25 dkg porcukor
10 dkg margarin
5 dkg mazsola
5 dkg zsemlemorzsa
1 cs. vaniliáscukor
1 cs. sütőpor
6 db. tojás
2 dl tej.
A Felvidéki tepsis túrós elkészítési módja:
A liszttel a sütőpor felét összekeverjük,hozzáadjuk a margarint,1 tojást,és 15 dkg porcukrot.Annyi tejet öntünk hozzá,hogy könnyen nyujtható,lágy tésztát kapjunk.A tészta nagyobbik felét kikent,liszttel megszórt tepsibe tesszük,és a következő töltelékkel megtöltjük:A tojássárgákat 10 dkg porcukorral,vaniliáscukorral,és a maradék sütőporral habosra keverjük.Hozzáadjuk az áttört túrót,a mazsolát,és az átszitált morzsát.Végül lazán hozzákeverjük a keményhabbá vert tojásfehérjét.A maradék tésztából rácsokat készítünk a tetejére,és tojással megkenjük.Villával megszurkáljuk,és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.Kockára vágjuk,és porcukorral meghintsük a tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pesmár, 2009. jan. 18. 18:20
A felvidéki tepsis túrós elkészítési módja és hozzávalói.