Speciális mákosguba recept
60 perc
A Speciális mákosguba hozzávalói:
10 db kifli
15 dkg darált mák
30 dkg cukor
6-8 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1.5-2 l tej
mazsola
diónyi margarin
fél marék zsemlemorzsa
A Speciális mákosguba elkészítési módja:
Tej + tojás sárgája + cukor+ vanília = főzni. Kiflit darabolni közben. Jénait vajazni,morzsázni. Madártejbe belemártani a kiflikarikákat. 1sor: áztatott kiflik egymás mellé rakva. 2sor: cukor,mák,mazsola. Ezeket folytatni míg tartanak. Teteje: 2 tojás fehérje + porcukor = habbá verni. Rátesszük a guba tetejére,meghintjük cukorral és előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük,míg a hab picit megbarnul.
Szűrőkalanat használj a kiflikhez.
A tetejét kiflivel zárd,mert erre szépen símul a hab.
Mazsolát ízlés szerint,de ki is lehet hagyni belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 450f37fbfa, 2008. máj. 9. 21:32
A speciális mákosguba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.