Enci féle Sertéstokány tésztával recept


10 dkg mirelit zöldborsó
1 közepes v.hagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg répa
35 dkg gomba
30 dkg combhús(sertés)
20 dkg tészta
3 evőkanál olaj
3.5 dl zöldségleves(leves kockából)
1 dl főzőtejszín
csipet cukor
1-2 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál ételsűrítő
Az Enci féle Sertéstokány tésztával elkészítési módja:
A borsót kiolvasztjuk.A v.hagymát,fokhagymát felaprítjuk.Répát és a gombát szeletekre vágjuk.A húst csíkokra vágjuk,olajban megpirítjuk és kivesszük.A visszamaradt sült olajban megpároljuk a hagymákat,utána belerakjuk a gombát és 5 percet sütjük.Felöntjük a levessel és a tejszínnel.Visszarakjuk bele a megpirított húst,majd a répát és a borsót is.Ízesítjük és addig főzzük,míg megpuhul a répa és a borsó. A végén besűrítjük és köretnek tésztát főzünk.
Az ételsűrítőt csak a legvégén szabad belerakni,mert,ha nem puha valami(főleg a borsóra kell figyelni)akkor továbbfőzésnél leragad!
Finomabb,ha friss gombát használunk hozzá.
A húst ízlés szerint meg lehet sózni pirításkor.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 450f37fbfa, 2008. máj. 8. 11:04
Az enci féle sertéstokány tésztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.