Leona kedvence recept
30 perc
A Leona kedvence hozzávalói:
2 személyre:
2 szép szelet rostélyos
1 közepes fej hagyma
fél fej fokhagyma
400 g zöldborsó
fűszerpeprika
só
bors
liszt
kevés tej
1 ek olaj
1 ek zsír
A Leona kedvence elkészítési módja:
A rostélyosokat kiklopfolom,fűszerezem sóval,borssal. Egy serpenyőbe beleteszem az olajat és a zsírt,összekeverem,amikor felforrósodott,beleteszem a husikat,szép pirosra megsütöm mindkét oldalát. Miután megsűlt,a husikat kiveszem. A megpucolt,apróra vágott hagymát beleteszem a serpenyőbe,kissé megfonnyasztom,meghintem fűszerpeprikával,borssal,sóval,kevés vizet öntök rá,hogy a fűszerpeprika meg ne égjen. Megkavarom,beleteszem a zöldborsót,felengedem vízzel,hogy kissé ellepje,belevágom a fokhagymát is.Lefedem. Mikor a zöldborsó elfőtte a levét,lisztet szórok rá,összekavarom,majd kevés tejet öntök hozzá,megfőzzük a ragut.Ha elfőne a leve,még lehet hozzá tölteni tejet,vagy vizet. Én ezután is szoktam tenni hozzá fokhagymát az íze miatt. Amikor elkészűlt,a husikat fel szoktam melegíteni mikróban,a raguval tálalom.
Ha a husi megsütése után nem marad elegendő olaj a serpenyőben,utólag is pótolható.
Ha valaki nem szereti túl fokhagymásan,kevesebb fokhagymával készítse.
Gyakran meg kell kavarni,mert lefedés után kifuthat.
A pikánsabb íz eléréséhez lehet tenni bele chilit.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: leona78, 2007. aug. 4. 14:30
A leona kedvence elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.