Pikáns sertésborda recept
A Pikáns sertésborda hozzávalói:8 db rövidkaraj szelet
1 fej vöröshagyma
1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
1 dl tejföl, citromlé, só
étolaj, babérlevél, húsleveskocka
3-4 ecetes uborka
A Pikáns sertésborda elkészítési módja:
2-3 evőkanál olajon hirtelen átsütünk 8 kicsontozott, vékonyra vert rövidkaraj szeletet, majd félre tesszük. Az olajban üvegesre párolunk egy fej, karikára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a karikára vágott répát, és néhány percig együtt sütjük. Visszatesszük a lábasba a hússzeleteket, és egy kevés vizet aláöntve, egy babérlevéllel, egy húsleveskockával vagy egy evőkanál leves ízesítő porral fűszerezzük. (Készíthetjük víz helyett száraz fehérborral is) Fedő alatt puhára pároljuk, majd a hússzeleteket forró tálra szedjük. Visszamaradt levét tésztaszűrőn áttörjük, vagy turmixgépben szétverjük, és a tűzre visszatéve belevágunk karikára 3-4 ecetes uborkát. Pár csepp citromlével, egy deci tejföllel ízesítjük, alaposan összeforralva a húsra öntjük.
Leginkább petrezselymes rizs illik hozzá, de adhatjuk vajas burgonyával is.
Készíthetjük pulykacombból is.
Ha növeljük a sárgarépa és fehérrépa mennyiségét, több lesz a mártás.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: duckojucko, 2007. aug. 3. 22:27
A pikáns sertésborda elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.