Tejfölös sertésraguleves recept
A Tejfölös sertésraguleves hozzávalói:25 dkg sertéscomb
kevés olaj
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
só
1/2 tk. pirospaprika
1 kisebb paradicsom
2 sárgarépa
1-2 fehérrépa
1 kis csokor petrezselyemzöld
2 szem krumpli
Tálaláshoz: tejföl és egy kevés citromlé
A Tejfölös sertésraguleves elkészítési módja:
A húst megmostam, kis kockákra vágtam. A hagymákat felaprítottam, a paprikát is pici darabokra vágtam. A paradicsomot felnegyedeltem, a répákat meghámoztam, felkarikáztam. Néhány evőkanál olajon pirítani kezdtem a vöröshagymát. Kis idő múlva hozzáadtam a zöldpaprikát is, és gyakran kevergetve közepes lángon üvegesre pirítottam őket. Utána hozzátettem a foghagymát, megszórtam pirospaprikával, majd hozzáadtam a húskockákat. Kicsit megpirítottam, hogy kifehéredjenek, utána pedig felöntöttem kb. 2 l vízzel. Jól megsóztam és a paradicsomot, a petrezselymet meg a répákat is beledobtam. Mikor a zöldség félpuha, beletettem a felkockázott krumplit. Kis lángon addig főztem, míg a hús is és a zöldség is kellően meg nem puhult. Tejföllel és citromlével ízesítve tálaltam.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. ápr. 30. 09:24
A tejfölös sertésraguleves elkészítési módja és hozzávalói.