Tökös fejtett bableves recept
A Tökös fejtett bableves hozzávalói:2 db babérlevél,
só,
1 csokor petrezselyem zöld,
1 fej vöröshagyma,
2 db fehérrépa,
2 db sárgarépa,
15 dkg szárazkolbász,
30 dkg fejtett bab,
4 db tök,
étolaj.
A Tökös fejtett bableves elkészítési módja:
A babot megmossuk, majd a vöröshagymával és a babérlevéllel sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott répaféléket, és takaréklángon az egészet puhára főzzük. A tök felső egyharmadát levágjuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát egy kanállal óvatosan kikapargatjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a tök felkockázott húsát meg a karikákra vágott kolbászt kicsit megpirítjuk, majd a rotyogó leveshez adjuk. A levest megkóstoljuk, szükség szerint egy kis sóval utánaízesítjük, majd petrezselyem zöldjével díszítve a tök héjában kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. ápr. 29. 10:05
A tökös fejtett bableves elkészítési módja és hozzávalói.