Békacomb rántva recept
A Békacomb rántva hozzávalói:16 db békacomb
liszt
2 db tojás
zsemlemorzsa
5 dl étolaj
2 csomó zöldpetrezselyem
1 db citrom
só
A páchoz:
2 dl ecet
2 dl fehér bor
2 liter víz,
1 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 kis zeller,
2 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 babérlevél,
pár szem fekete bors
só
A Békacomb rántva elkészítési módja:
Előbb a pácot készítjük el. A tisztított zöldséget és hagymát karikákra vágjuk, a fűszereket hozzáadva az ecetes vízzel jól átforraljuk, pár perccel a vége előtt belerakjuk a bort. Ha kihűlt, a békacombokat 2 napig benne pácoljuk. A bepácolt békacombokat szárazra töröljük, megsózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajba téve, mindkét oldalukra átfordítva szép világosbarnára sütjük, majd az olajból kiemelve jól lecsepegtetjük. A friss zöldpetrezselymet megmossuk, és tiszta konyharuhával szárazra itatjuk. Beletesszük forró olajba, ahol pár keveréssel néhány pillanat alatt ropogóssá sül. Vajas burgonyával, petrezselyemmel meghintve, citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Külön tartármártást adunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. szept. 5. 12:57
A békacomb rántva elkészítési módja és hozzávalói.