Kalács-rakás recept

A Kalács-rakás hozzávalói:
1 szikkadt kalács
1 dl tej
1 cs vaníliás cukor
15 dkg darált dió
ízlés szerint lekvár
4 tojás
2 alma
vaj


Kalács-rakás

A Kalács-rakás elkészítési módja:
A kalácsot felszeletelem; a tojássárgákat v.cukorral kikeverem, és a tejjel összekeverem; az almát vékonyra szeletelem; a tepsit vajjal kikenem. A kalácsszeleteket belemártom a tejmasszába, leteszek egy sort a tepsibe, rászórok diót, kanalazok rá lekvárt. Ezt addig folytatom, míg tart a hozzávaló. Ráteszem az almaszeleteket. Ha marad ki tejmassza, egyenletesen rácsurgatom. A fehérjét habbá verem, lekvárt forgatok bele és az egész tetejére rásimítom. 20 perc alatt előmelegített sütőben készre sütöm.

Lehetőleg ne mazsoláskalács legyen, mert az megég benne.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kalács-rakás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook