Kalács-rakás recept
A Kalács-rakás hozzávalói:1 szikkadt kalács
1 dl tej
1 cs vaníliás cukor
15 dkg darált dió
ízlés szerint lekvár
4 tojás
2 alma
vaj
A Kalács-rakás elkészítési módja:
A kalácsot felszeletelem; a tojássárgákat v.cukorral kikeverem, és a tejjel összekeverem; az almát vékonyra szeletelem; a tepsit vajjal kikenem. A kalácsszeleteket belemártom a tejmasszába, leteszek egy sort a tepsibe, rászórok diót, kanalazok rá lekvárt. Ezt addig folytatom, míg tart a hozzávaló. Ráteszem az almaszeleteket. Ha marad ki tejmassza, egyenletesen rácsurgatom. A fehérjét habbá verem, lekvárt forgatok bele és az egész tetejére rásimítom. 20 perc alatt előmelegített sütőben készre sütöm.
Lehetőleg ne mazsoláskalács legyen, mert az megég benne.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. szept. 3. 12:46
A kalács-rakás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.