Túrós rakott kifli 2. recept
A Túrós rakott kifli 2. hozzávalói:8db szikkadt kifli
tej, amennyit felvesz
Tölteléke:
0,5 kg túró
2 dl tejföl
1 csomag vaníliás pudingpor
3 tojássárgája
6-7 evk cukor (ízlés szerint)
A Túrós rakott kifli 2. elkészítési módja:
A kiflit karikára vágom, egy jénait kivajazok és egy tálba kevés tejet öntök. (Ebbe én nem tettem cukrot, szerintem elég édes lesz.) A töltelék hozzávalóit egyszerűen összekeverem, majd a felkarikázott kiflit 1/2 pillanatra a tejbe mártom és lerakom 1 sorba a jénai aljára. A fele krémet rámerem (folyékony, de nem kell megijedni, megsül), majd újabb sor tejes kiflit teszek rá, amire a maradék krémet osztom el egyenletesen, majd a maradék tejes kiflivel befedem. Megszórom kristálycukorral és pici vajat morzsolok rá, majd forró sütőben készre sütöm.
Akkor jó, amikor a kiflik egy kicsit a cukortól megpirultak. Melegen és hidegen is nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2010. ápr. 13. 22:05
A túrós rakott kifli 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.