Bálint-napi túrófánkok recept
A Bálint-napi túrófánkok hozzávalói:50 dkg liszt,
50 dkg túró,
20 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
4 tojássárgája,
1cs sütőpor,
csipetnyi só,
1 citrom reszelt héja.
A sütéshez olaj
A Bálint-napi túrófánkok elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral, sóval összekeverjük, a vajjal, a túróval, a tojássárgájával és a cukorral összegyúrjuk. Belereszeljük a citromhéjat, és jól összedolgozzuk, majd kb. fél óráig pihentetjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes méretű szív alakú formával kiszaggatjuk. 180°C -ra melegített olajban kb.3 - 4 perc alatt aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk. Hidegen és melegen egyaránt kitűnő.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2010. febr. 13. 15:53
A bálint-napi túrófánkok elkészítési módja és hozzávalói.