Szalagos fánk 2. recept
A Szalagos fánk 2. hozzávalói:50 dkg liszt
2 dl tej
4 dkg élesztő
5 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj
5 db tojás sárgája
2 evk rum
A Szalagos fánk 2. elkészítési módja:
Az élesztőt a meleg (nem forró!) cukros tejben felfuttatom. A hozzávalókat a kenyérsütő tartályába rakom és a géppel kidolgoztatom. 30 percig kelesztem, majd kicsit lisztes deszkán kézzel kinyújtom és fánkszúróval kiszaggatom. 10 percig pihentetem, közben az olajat felforrósítom, a fánkok közepébe lyukat nyomok és a lyukkal lefelé teszem bele az olajba. Lefedve világosra sütöm, majd leveszem a fedőt, megfordítom és fedő nélkül megsütöm a másik felét is. Porcukorral és házi baracklekvárral tálalom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2010. jan. 28. 21:36
A szalagos fánk 2. elkészítési módja és hozzávalói.