Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szalagos fánk 2. recept

Szalagos fánk 2. recept

A Szalagos fánk 2. hozzávalói:
50 dkg liszt
2 dl tej
4 dkg élesztő
5 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj
5 db tojás sárgája
2 evk rum


A Szalagos fánk 2. elkészítési módja:
Az élesztőt a meleg (nem forró!) cukros tejben felfuttatom. A hozzávalókat a kenyérsütő tartályába rakom és a géppel kidolgoztatom. 30 percig kelesztem, majd kicsit lisztes deszkán kézzel kinyújtom és fánkszúróval kiszaggatom. 10 percig pihentetem, közben az olajat felforrósítom, a fánkok közepébe lyukat nyomok és a lyukkal lefelé teszem bele az olajba. Lefedve világosra sütöm, majd leveszem a fedőt, megfordítom és fedő nélkül megsütöm a másik felét is. Porcukorral és házi baracklekvárral tálalom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szalagos fánk 2. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook