Kenyér sütőtálban recept
A Kenyér sütőtálban hozzávalói:75dkg liszt (keverve:50dkg finomliszt+25dkg teljes őrlésű liszt)
4 tk. só
1,5 dl langyos tej
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő
0,5 dl olaj
3-4 dl langyos víz
A Kenyér sütőtálban elkészítési módja:
A lisztbe sót teszek. A langyos tejbe szórok 1 teáskanál cukrot, belemorzsolom az élesztőt, ami kb 3-5 perc alatt felfut. Ekkor beleöntöm a lisztbe, beleöntök 0,5 dl olajat és a langyos vízzel összegyúrom. Az elején kicsit ragacsos, de 2-3 perc dagasztás után szépen összeáll és sima, rugalmas tészta lesz belőle, ami elválik a tál oldalától. Ekkor megszórom kis liszttel (a tészta alatt is) rárakom a kelesztőtál tetejét, majd így kelesztem 60-75 percig. Ezután lisztezett deszkán átgyúrom majd belerakom egy sütőpapírral kibélelt római tál aljába. Így hagyom 20-25 percig, míg újrakel. Mielőtt sütőbe rakom három kis vágást ejtek a tetején és vizes ecsettel átkenem. 200 fokos előmelegített sütőben 1,5 óráig sütöm. Kivéve megint átkenem vízzel. Igazi jó kenyér lesz belőle, jó ropogós héjjal.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2010. jan. 5. 15:55
A kenyér sütőtálban elkészítési módja és hozzávalói.