Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Túrós-tepertős pogácsa recept

Túrós-tepertős pogácsa recept

A Túrós-tepertős pogácsa hozzávalói:
25 dkg ráma margarin
25 dkg túró
50 dkg liszt
2 tojássárga
2 kávéskanál só
3 dkg élesztő
kevés tej (1 dl)
20 dkg tepertő

bors


A Túrós-tepertős pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a hozzávalókat összegyúrom, és hideg helyen pár órát, de akár 1 éjjelt is pihentetem. Közben a tepertőt ledarálom, borssal és sóval kikeverem, majd kinyújtom a tésztát, és elkenem rajta a fele töpörtyűkrémet, hajtogatom, kicsit pihentetem, majd kinyújtom, és a krém másik felét is rákenem, összehajtogatom, kb. 2 ujjnyira kinyújtom. A tetejét bevagdosom és megkenem tojással, kiszaggatom, tepsibe teszem és megsütöm.

álunk mindig dupla adagból készül, kevesebbel neki sem állok. Nem kell agyonsütni, viszont a túrótól nagyon finom, puha marad.

Ha a töpörtyűt elhagyjuk, akkor sajttal megszórva sajtos pogácsaként lehet megcsinálni.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A túrós-tepertős pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook