Túrós-tepertős pogácsa recept
A Túrós-tepertős pogácsa hozzávalói:25 dkg ráma margarin
25 dkg túró
50 dkg liszt
2 tojássárga
2 kávéskanál só
3 dkg élesztő
kevés tej (1 dl)
20 dkg tepertő
só
bors
A Túrós-tepertős pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a hozzávalókat összegyúrom, és hideg helyen pár órát, de akár 1 éjjelt is pihentetem. Közben a tepertőt ledarálom, borssal és sóval kikeverem, majd kinyújtom a tésztát, és elkenem rajta a fele töpörtyűkrémet, hajtogatom, kicsit pihentetem, majd kinyújtom, és a krém másik felét is rákenem, összehajtogatom, kb. 2 ujjnyira kinyújtom. A tetejét bevagdosom és megkenem tojással, kiszaggatom, tepsibe teszem és megsütöm.
álunk mindig dupla adagból készül, kevesebbel neki sem állok. Nem kell agyonsütni, viszont a túrótól nagyon finom, puha marad.
Ha a töpörtyűt elhagyjuk, akkor sajttal megszórva sajtos pogácsaként lehet megcsinálni.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. dec. 9. 21:17
A túrós-tepertős pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.