10 perces ananászleves recept
Zsírszegény
A 10 perces ananászleves hozzávalói:
1 db ananász (konzerv is jó, ha más nincs)
1 cs. vaníliás pudingpor
cukor ízlés szerint
fahéj, szegfűszeg
kb 1,5 dl főző tejszín
1 cs. vaníliás cukor
tej, ha túl sűrű lenne
A 10 perces ananászleves elkészítési módja:
Az ananászt megpucolom, darabolom, (ha konzerv, akkor lével együtt mehet az edénybe)kevés vizet rakok az edénybe és a kockára vágott ananászt beleteszem, fűszerezem. Kb. 5 percet főzöm, (nem kell agyonfőzni!)majd a tejszínbe belerakom a pudingport és besűrítem vele a levest. Ha nem elég édes, még cukrozhatjuk, ha pedig sűrű lenne, akkor tejjel hígíthatjuk. Langyosan és hidegen is fogyaszthatjuk.
Mivel liszt nincs benne, lisztérzékenyek is fogyaszthatják és édesítővel készítve cukorbetegeknek is kitűnő leves.
Képeket az "Így főzök én..." c. naplómban megnézhetitek.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. nov. 22. 15:12
A 10 perces ananászleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.